Leerlingen van Seewyn spelen in De Parrebeam

Geplaatst op 14 juni 2023

Op zondagmiddag 11 juni was er in Noorderbreedte State De Parrebeam een miniconcert door leerlingen van muziekschool “Seewyn”.

Onder begeleiding van muziekleraren Wim, Tjipke en Simon, lieten negen leerlingen horen hoe ver ze zijn met hun muzieklessen. Zo konden we luisteren naar keyboard, bugel, kornet, euphonium, hoorn, piano, gitaar en zang. Er waren leerlingen die alleen speelden, maar sommigen speelden ook samen met een ouder of met hun leraar. Het was prachtig om te horen hoe deze jonge mensen met hun instrumenten bezig zijn. En ook al was de één verder gevorderd dan de andere, was het stuk voor stuk mooi om te zien. Het publiek (bewoners van De Parrebeam en ouders van leerlingen) luisterde met grote aandacht. Normaal tijdens het koffiedrinken wordt er gekeuveld dat het een lieve lust is, maar nu, tijdens de uitvoeringen, was het zo stil dat je bij wijze van spreken een speld kon horen vallen. De muziekleraren vertelden interessante dingen over de verschillende instrumenten; zoals het aantal toetsen van een piano, de functie van een gitaarklem en het “griemdoekje” van de koperblazers. Er zijn veel verschillende muziekstijlen voorbij gekomen. Van filmmuziek tot klassiek en van Rock en Blues tot luisterliedjes. Hoedjes van papier, liedje over een postzegel, Elvis, Mozart, Frank Sinatra en John Denver. Meer variatie is er bijna niet te bedenken.

Er was een lekker hapje en drankje bij (als er één advocaatje over de dam is, volgen er meer). En zo is het al met al een leuke middag geworden voor de leerlingen en het publiek en zeker voor herhaling vatbaar.

De Parrebeam in St. Annaparochie is een woon-zorgvoorziening voor ouderen.

Deel dit bericht op:

Uw nieuws

Belangrijk nieuws te vertellen?

Laat het ons weten via
e-mail of gebruik onze aanlevermodule

Ook adverteren?

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op middels telefoonnummer: 06 – 11 43 42 72
(email: info@heidstramedia.nl)