Campus Middelsee kleurt paars!

Geplaatst op 20 december 2021

Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met LHBTIQ’ers. Heeft iemand in jouw omgeving ook de vraag gesteld waarom Paarse Vrijdag gevierd wordt? Misschien wel een terechte vraag. Seksuele diversiteit zou toch niet bijzonder moeten zijn?

Helaas hebben ook in Nederland nog steeds best veel mensen problemen met LHBTIQ’ers. Om te laten zien dat iedereen zichzelf zou moeten kunnen zijn kleurde Campus Middelsee afgelopen vrijdag PAARS! Je weet wat een homo is. Dat is een goed begin, maar Paarse Vrijdag gaat over veel meer dan dat. We vieren dat iedereen een plekje verdient om zichzelf te zijn. Wat of wie je bent is voor iedereen natuurlijk anders.

Campus Middelsee vindt het ontzettend belangrijk dat hun leerlingen zichzelf kunnen zijn. Dat leerlingen zich meer thuis en geaccepteerd voelen op school en in de klas. Uiteraard besteedt de Campus daar het gehele jaar aandacht aan, echter op Paarse Vrijdag in het bijzonder. Deze vrijdag wordt bijvoorbeeld wederom trots de Regenboogvlag gehesen.

Aan alle leerlingen op de Campus zijn de Paarse Vrijdag Kranten uitgedeeld waarmee docenten aandacht besteden aan deze dag en in de les gebruiken. Veel leerlingen, docenten en overig personeel dragen deze dag (iets) paars.

Dit wordt gedaan omdat paars de kleur is die verbindt als strijders voor verandering, verschillen worden gevierd door SAMEN te zijn en SAMEN paars te dragen.

In aanloop naar Paarse Vrijdag was er in de schoolmediatheek een hoekje gecreëerd met ­allerlei leestips (met veel nieuwe ­boeken!) voor de LHBTIQ+ jongeren op school maar ook voor die leerlingen die meer willen weten over dit thema of als een leerling gevoelens heeft voor iemand van het eigen geslacht en daarover wil lezen.

Paarse Vrijdag wordt landelijk georganiseerd door GSA Netwerk. Ook op Campus Middelsee is inmiddels een GSA gestart. Een GSA (Gender and Sexuality Alliance) is een groep leerlingen die vindt dat iedereen op school de vrijheid heeft te ­kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te ­verantwoorden. De GSA is er voor ­iedereen! Homo of hetero. De eerste voorzichtige schreden om tot dit doel te komen zijn ­gezet door deze onverschrokken leerlingen!

Deel dit bericht op:

Uw nieuws

Belangrijk nieuws te vertellen?

Laat het ons weten via
e-mail of gebruik onze aanlevermodule

Ook adverteren?

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op middels telefoonnummer: 06 – 11 43 42 72
(email: info@heidstramedia.nl)