Drie dagen op pad langs Atelierroute Slikwerk

Geplaatst op 21 december 2022

Op 28, 29 en 30 december stellen ruim twintig kunstenaars op en om ’t Bildt hun ateliers en werkplaatsen open voor het publiek. Op die drie dagen wordt de Atelierroute Slikwerk weer gehouden.

De Bildtse kunstroute, een van de grootste in Fryslân, is een begrip. In 2001 werd de eerste editie gehouden. Ruim twintig jaar later heeft de Atelierroute qua aantrekkingskracht en het grote aantal deelnemers niets ingeboet.

Het recept is simpel. Centraal staat de Aerden Plaats op Ouwe-Syl. Daar is werk van alle deelnemende kunstenaars te zien. Ook wordt daar gratis de routekaart met adressen van alle deelnemers beschikbaar gesteld. Daarna is het vooral zelf puzzelen en een route samenstellen, langs enkele of alle deelnemers.

Atelierroute Slikwerk zegt er zelf het volgende over: “Veel kunstenaars voelen zich sterk aangetrokken tot het bijzondere gebied met de Bildtdijken en het buitendijks land. Maar wat is toch de verborgen kracht van dit stukje land aan de rand van Friesland? Op het eerste gezicht is het niets meer of minder dan een agrarisch ingerichte gemeenschap met akkers, weilanden, boerenplaatsen, lange dijken en gemoedelijke dorpen. De aangeslibde zeeklei is eeuwenlang door dijk- en slikwerkers met schop en kruiwagen ingepolderd en in cultuur gebracht. Misschien is dat het: we staan middenin een letterlijk scheppingsverhaal, een zichtbare wisselwerking tussen mens en natuur, een levend kunstwerk.”

Naast kunstenaars uit de Bildtse dorpen en Oude- en Nieuwebildtdijk, zijn er ook deelnemers in Ingelum, Alde Leie, Berltsum, Tsjummearum en Hijum. De ateliers zijn te herkennen aan de speciale Slikwerk-vlag die ze voeren. Elk atelier is op de drie dagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is overal gratis.

Atelier Elbow (Ellen Floris en Bowe Roodbergen), Alex Vreeman, Atelier Janny Vellinga-Hooghiemstra, Atelier Ron Posthuma, Hubertus de Jong, Atelier/Galerie Kocken (Hein Kocken), Atelier EE (Esther Eggink), Milly Betten, Atelier Jan Bartlema, Atelier Hendrik Elings, Atelier Boterhoek, Atelier Wilma Lanser, Atelier Hiske Wiersma, Atelier ‘t Hof (Willemien van den Born), Atelier ‘In de Wol-ken’ (Lia Smid), Atelier/huiskamer Brenda van der Zee, Galerie Westerstorm (Dorita Savert), Marco Goldenbeld en Brenda van der Laan, en Peter Zondervan. In de Aerden Plaats op Ouwe-Syl is werk van alle deelnemers te zien.

Meer informatie over alle deelnemers, een pdf van de routekaart en een Google Maps met daarop alle adressen is te vinden op
www.slikwerk.info.

Deel dit bericht op:

Uw nieuws

Belangrijk nieuws te vertellen?

Laat het ons weten via
e-mail of gebruik onze aanlevermodule

Ook adverteren?

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op middels telefoonnummer: 06 – 11 43 42 72
(email: info@heidstramedia.nl)