Faske gaat op voor Friese Popprijs

Geplaatst op 21 december 2022

Fasil Kuipers, beter bekend als Faske, is genomineerd voor de belangrijkste prijs van de Friese PopAwards, die op vrijdag 6 januari 2023 worden uitgereikt. De Stjabuurtster zanger maakt kans op de Friese Popprijs.

De Friese PopAwards zijn een erkenning van en als een stimulans voor artiesten en organisatoren die creatief gezien hun nek hebben durven uitsteken het voorgaande jaar (2022). Er worden jaar prijzen uitgedeeld in de volgende categorieën: Friese Popprijs, Talent Award, Publieksprijs, Video van het jaar, Song van het jaar en de Bernlef Priis. Stichting Friesland Pop reikt de Friese Popprijs uit aan degene die het jaar ervoor het meeste heeft betekend voor de Friese popcultuur.

Faske beleefde dit jaar zijn definitieve doorbraak. Zo speelde hij in heel Nederland ruim dertig shows in het kader van de Popronde en presenteerde hij – in ‘t Bildts, syn mimmetaal – het Frysk Sjongfestival Liet. In januari bracht hij zijn EP ‘Jij Belt Mij Alleen Wanneer Jij Dronken Bent’ uit.

Hij heeft voor de Friese Popprijs geduchte concurrentie van de andere genomineerden: Arnold de Boer (ZEA), Lake Woozoo en Festival Madnes. Voor de Bernlef Priis, de prijs voor diegene die het afgelopen jaar het meest hebben betekend voor de Friestalige popcultuur, zijn genomineerd Baldrs Draumar, Gebroeders Kleefstra, Nynke Laverman en Aaipop.

De Friese Popprijs is een juryprijs, maar er wordt op 6 januari ook een publieksprijs uitgereikt. Hiervoor kan via de website van Friesland Pop gestemd worden. Hiervoor zijn de genomineerden: Raptiel, het album ‘Fryslân’ van Joost, Hardcore Vrijdag, Het Clubhuis en Festival Beachrockers. Stemmen kan via frieslandpop.nl/project/friese-popawards.

Friesland Pop heeft als doel de Friese popcultuur te ondersteunen, om de infrastructuur te ontwikkelen en om provinciale talenten een podium te bieden. De Friese Popawards dienen in deze ter aanmoediging, maar ook om de successen van 2022 van deze talentvolle makers, muzikanten en creatievelingen te vieren.

Deel dit bericht op:

Uw nieuws

Belangrijk nieuws te vertellen?

Laat het ons weten via
e-mail of gebruik onze aanlevermodule

Ook adverteren?

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op middels telefoonnummer: 06 – 11 43 42 72
(email: info@heidstramedia.nl)