Hardrockband Bildtstar droomt van succes in binnen- en buitenland

Geplaatst op 26 april 2023

De vijfkoppige hardrockband Bildtstar speelde afgelopen zomer in Duitsland en daarnaast spelen ze op verschillende plaatsen in Nederland, zoals op Waadrock. Aankomende zomer staan optredens in Roemenië, Macedonië en Duitsland op de planning. Bildtstar komt graag met acts waarmee ze boven alle bands uitspringen en waarmee ze het publiek kunnen shockeren.


Gitarist Jesse Pander en zanger Simon Wiegersma van de hardrockband Bildtstar komen de oefenstudio binnen aan de Meinardswei in Minnertsga.  Ze hebben een paar roerige  dagen achter de rug omdat er al twee auto’s, waarmee ze naar hun optredens rijden, pech kregen. Hun tourbusje was al eerder kapot gegaan en nu is het zoeken naar een ander vervoersmiddel. Ze grappen dat ze maar een crowdfundactie moeten gaan opzetten voor een nieuwe auto. Nadat ze samen een pot koffie hebben gezet  ploffen ze neer op de rode fluwelen bank in de gezellig ingerichte kantine van het pand. Enthousiast is Simon over de acts die ze voor hun optredens bedenken. ,,Je moet iets gaan zoeken wat nog nooit iemand heeft gedaan, waarmee je er bovenuit springt bij alle andere bands en het publiek kan shockeren”, glundert Simon. Zo bedacht de band voor Waadrock een act met een elektrische stoel met een rookmachine erin, waarbij gitarist Martin gefrituurd wordt en drummer Holmer na een drumsolo een drumstel kapot slaat.
Bildtstar bestaat uit vijf bandleden: zanger Simon Wiegersma, drummer Holmer Schoon, bassist (Cliff) Colin Boonstra en gitaristen Jesse Pander en Martin Postuma. Alleen Jesse en Simon zijn vandaag aanwezig. De andere bandleden zijn vandaag aan het werk, dat ze nog naast hun optredens doen. Toen ze drie jaar geleden begonnen, zochten ze naar een goede passende naam voor hun band. Dat was nog wel een zoektocht. De meest vreemde combinaties kwamen ter sprake en uiteindelijk werd de naam Bildtstar de winnaar. ,, Toen we de naam googelden, kwamen we op vastkokende aardappel”, aldus de heren. ,,Ironisch want dat is in het Engels rock- solid. Deze naam past hierom perfect bij de band gezien de origine en het doel van de band.”
De band begon klein met optredens voor twintig man en vorig jaar hadden ze hun eerste grote optreden voor 500 mensen.  De band heeft vaak bij een optreden dat er altijd wel iemand bij de optredens denkt: hé, dit is echt te gek. En via via komen ze dan in nieuwe plaatsen en op verschillende festivals terecht. Of omdat het toevallig ter sprake komt. Zo kreeg Jesse plotseling een gig aangeboden bij de verkoop van zijn motor. ,, De koper vroeg of ik in een band zat en of ik de muziek naar hem kon doorsturen. Tien minuten later belde de man mij al enthousiast terug met de vraag of we op een festival in Roemenië wilden optreden.” De band heeft inmiddels wel ervaring met gigs in het buitenland omdat ze meerdere malen naar Duitsland zijn geweest om te spelen. ,,Mensen zeggen wel eens, rock is dead, maar dat is absoluut niet waar”, zegt Simon.  “Onze muziek is gewoon hardrock; de zang is normaal, het is niet keihard, het is niet soft, het zit er tussenin. Onze muziekstijl zit gewoon lekker een beetje in het straatje van de grootste bands als AC/DC,  Guns N’ Roses, Iron Maiden en Saxon. Dit soort muziek slaat ook altijd aan en trekt een heel groot publiek.”

De bandleden van Bildtstar zijn bezig met het opnemen van hun eerste album. Hier komen zes eigen geschreven nummers op. ,,Het wordt een thema album met een verhaallijn’’ legt Simon uit. Het album komt ergens in augustus uit. Volgend jaar wil de band een album release tour op touw zetten om hun liedjes te promoten. ,,We willen proberen in de grotere zalen in Nederland en in diverse landen in Europa op te treden’’, vertellen de heren. 

Volgens Simon moeten ze als band groots denken. “Iedereen binnen Bildtstar zit vol passie en vuur, we willen er echt voor gaan. Je moet groter denken dan dat je bent en een beetje bluffen hier en daar.” Hij vindt dat het een kwestie is van keihard werken en veel tijd in de band steken. En dat het belangrijk is om met een unieke act te komen tijdens de optredens (eye candy). ,,Onze bekendheid begint al en beetje te komen. Er zijn veel mensen die ons al kennen en herkennen. Als we een keer in Amerika en Canada zijn met een optreden waar mensen enthousiast over zijn, dat mond tot mond gaat en je komt via via bij de juiste mensen terecht, kan het zo gebeuren dat ons vuur en passie uitbarst in succes. We moeten er gewoon in geloven.”  

Meer informatie over de band Bildtstar en waar ze optreden is te vinden op:
https://www.facebook.com/Bildtstar

Deel dit bericht op:

Uw nieuws

Belangrijk nieuws te vertellen?

Laat het ons weten via
e-mail of gebruik onze aanlevermodule

Ook adverteren?

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op middels telefoonnummer: 06 – 11 43 42 72
(email: info@heidstramedia.nl)