Kattenhotel Rebelse Rakkers biedt ­persoonlijke service in huiselijke sfeer

Geplaatst op 19 juli 2022

In de oude zuivelfabriek van Oudebildtzijl is in januari van dit jaar het kleinschalig kattenhotel de Rebelse Rakkers geopend. Er is ruimte voor twintig katten die hier in huiselijke sfeer tijdelijk kunnen verblijven als hun eigenaren op vakantie zijn. Daarnaast biedt het kattenhotel een thuisoppasservice aan voor dieren in het dorp.

Kattenhotel Rebelse Rakkers is gevestigd in de oude zuivelfabriek en bestaat uit twee kamers. Een kamer bestaat uit verschillende verblijven waar katten ‘s nachts of afgezonderd kunnen zitten. In deze ruimte kunnen ze ook spelen en via een krabpaal omhoog klimmen naar de zolder. Een muur op de zolder heeft behang met katten erop en er staat een schommelstoel voor de katten. Daarnaast is er een kamer die huiselijk is ingericht met gordijnen, verschillende klimmogelijkheden, plekjes om te slapen, een bank en er is een televisie aanwezig. In het kantoor van het kattenhotel vertelt eigenaresse Anja Dekkers hoe ze op het idee is gekomen om dit kattenhotel te beginnen in haar huis. Ondertussen is kat Dropje nieuwe speeltjes uit aan het proberen die haar baasje heeft gekocht voor het hotel. ,,Ik was zeventien jaar lang gastouder en wilde graag iets anders gaan doen. En dieren zijn altijd wel mijn passie geweest. Ik heb een aantal jaren geleden weleens gekeken naar het beginnen van een kattenpension, maar dat lukte niet door het ontbreken van tijd en de financiële middelen. En tijdens de coronatijd kwam het idee weer opnieuw naar boven. Ik dacht: mensen hebben massaal huisdieren aangeschaft, en als ze straks op vakantie willen, hebben ze oppas nodig.” Ze haalde het diploma voor het houden van hond en kat, vroeg een milieuvergunning aan en begon met de verbouwing van het pand. Haar gezin hielp mee. Haar man is scheepstimmerman en heeft alle timmerwerk gedaan en ook de hokken gemaakt. Anja’s zoon heeft geholpen met de website en de folders. En kat Dropje stond model voor het logo van het kattenhotel. Na een half jaar was de verbouwing klaar. In januari dit jaar werd kattenhotel de Rebelse Rakkers geopend.

Het gezin heeft drie katten. Een daarvan is Dropje. Zij is erg speciaal voor hen. Nadat een van hun katten was verdwenen en later dood werd teruggevonden, kregen ze een zwarte kitten aangeboden van mensen die een nestje hadden. ,,Ze zagen via Facebook dat onze kat was overleden en dat vonden ze zo sneu voor ons. En zo is Dropje bij ons gekomen en heeft hierdoor ook een speciale plek in het gezin. Ze helpt op haar manier mee in het hotel. Zo komt ze af en toe kijken in het hotel kijken wie er allemaal logeren. Als er veel katten zijn mag ze niet in het hotel, maar als er eentje is, laat ik haar weleens kennismaken. Met een kat uit het dorp, die hier al twee keer gelogeerd heeft, kan ze het wel goed mee vinden. Dan mogen ze even een uurtje spelen.”

Er hebben al zo’n twintig katten gelogeerd in het kattenhotel van Anja. Sommige zijn al twee keer geweest of blijven zelfs zes weken logeren. In principe kunnen alle katten logeren in het hotel. De meeste katten kunnen met elkaar in dezelfde ruimte verblijven omdat ze niet hun territorium hoeven te verdedigen. Katers moeten wel gecastreerd zijn en alle katten moeten ingeënt zijn tegen katten- en niesziekte. Ook katten met een speciaal dieet, die angstig zijn of medicijnen nodig hebben, zijn welkom volgens Anja. ,,Er kwam hier een vrouw kijken die haar kat heel angstig is. Deze kat leeft op een slaapkamer en heeft medicijnen nodig. Ik had toevallig nog een verblijf in een hoek vrij, maar dat was best wel een lang verblijf en ik stelde voor om daar een kleed voor te hangen. Dan is het helemaal afgeschermd en voelt hij zich veilig. Daar stemde het baasje mee in en op deze manier kon ze wel op vakantie gaan. Ik denk ook echt mee met mensen. Ik kreeg laatst een aanvraag voor een kat die elke dag insulinespuiten krijgt. Ik ging opzoeken wat dat zou inhouden. Er zitten best wel risico’s aan. Dit heb ik met het baasje besproken. Dan kijk ik samen met de klant van wat er mogelijk is. Ik leerde om insuline te spuiten. Zo was het voor het baasje de mogelijkheid om de kat toch onder te brengen en zo op vakantie te kunnen.” Daarnaast biedt Anja een thuisoppasservice aan voor katten en andere huisdieren in het dorp.

Anja vindt het belangrijk dat de katten die in het kattenhotel logeren zich op hun gemak voelen en dat er persoonlijk contact is met de baasjes. De katten krijgen elke dag aandacht. ,,Ik ga op de bank zitten in het verblijf om televisie te kijken of te werken. De katten komen dan graag even bij me voor een aai of zijn nieuwsgierig naar wat ik aan het doen ben. Gewoon dat je er bent, vinden ze ook wel heel prettig. En wat ik ook altijd doe is de baasjes om de dag even een foto van de kat sturen of een update met hoe het met de kat gaat. En dat wordt ook heel erg op prijs gesteld. Soms zijn het toch echt hun kinderen. Deze manier van werken is iets wat mijn kattenhotel onderscheidt van de grotere pensions. Het kleinschalige en persoonlijke van dit kattenhotel wordt zeer gewaardeerd door de kattenbaasjes.”

www.kattenhotelrebelserakkers.fun

https://www.facebook.com/­kattenhotel.rebelse.rakkers

https://www.instagram.com/­rebelserakkers/

Deel dit bericht op:

Uw nieuws

Belangrijk nieuws te vertellen?

Laat het ons weten via
e-mail of gebruik onze aanlevermodule

Ook adverteren?

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op middels telefoonnummer: 06 – 11 43 42 72
(email: info@heidstramedia.nl)