Keur aan vertellingen tijdens Verhalenavond op het Bildt

Geplaatst op 10 november 2021

Op vrijdag 26 november vindt in de hele provincie weer de Verhalenavond plaats. Op tientallen locaties worden allerlei verhalen verteld. Het thema dit jaar is ‘Taal fan dyn hert’. Op het Bildt kunnen geïnteresseerden terecht bij de Aerden Plaats op Ouwe-Syl en in de bibliotheek van St.-Annaparochie. Een overzicht van de deelnemers.

Aerden Plaats
In de Aerden Plaats op Oudebildtzijl leest burgemeester Marga Waanders van gemeente Waadhoeke voor uit een verhaal dat zij schreef op verzoek van misdaadjournalist Simon Vuyk voor zijn boek ‘Vriendschap’. Daarnaast draagt zij gedichten voor in het Fries, Twents en Duits. Waarom juist deze drie talen óók haar hart hebben vertelt ze u graag.

Gerard de Jong vertelt een anekdotisch verhaal over zijn tijd als Bilkert in Baskenland, over spraakverwarring en over de kracht van kleine talen. Gerard de Jong was twintig jaar lang hoofdredacteur van de Bildtse Post en is nu columnist voor de Leeuwarder Courant en freelance journalist. Hij is sinds juni van dit jaar ook werkzaam als meertaligheidscoördinator in Waadhoeke.

De muzikale omlijsting van de avond is in handen van Frank Stadhouders. Frank is geen troubadour, maar iemand die ‘slechts verhalende liedjes’ zingt: vrolijke liedjes in mineur en droevige in majeur.
De verhalenvertellers treden 26 november tweemaal op, zodat men kan kiezen voor een tijdstip dat het beste past. De eerste ronde begint om 20.00 uur, de tweede om 21.00 uur. De toegang is gratis.
Bibliotheek St.-Anna
In de bibliotheek van St.-Annaparochie is Jan de Vries speciale gast. De Bildtse fersysinger timmert al jaren aan de weg. Dit jaar bracht hij het bejubelde ‘Keel’ uit: Bildtse covers van liedjes van J.J. Cale. Tijdens de verhalenavond zal De Vries vertellen over de totstandkoming van het album. In St.-Annaparochie zullen verder Klarie Brouwer en Anna Leijstra een verhaal voordragen.

De aanvang in St.-Annaparochie is om 19.30 uur, de toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.verhalenavond.nl

Deel dit bericht op:

Uw nieuws

Belangrijk nieuws te vertellen?

Laat het ons weten via
e-mail of gebruik onze aanlevermodule

Ook adverteren?

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op middels telefoonnummer: 06 – 11 43 42 72
(email: info@heidstramedia.nl)