Ludieke actie helpt tennisvereniging D’ Ouwe Rij Oudebildtzijl aan nieuwe tennisbanen

Geplaatst op 26 april 2023

De twee nieuwe banen van tennisvereniging D’ Ouwe Rij in Oudebildtzijl zijn speelklaar. Op 13 mei 2023 worden de tennisbanen officieel geopend. Dankzij subsidies en een ludieke actie is het gelukt om de nieuwe tennisbanen te realiseren. 


Trots laat bestuurslid Aafke Tjepkema van tennisvereniging D’ Ouwe Rij in Oudebildtzijl de twee nieuwe tennisbanen zien die net zijn gelegd.  De banen hebben een metamorfose ondergaan: er ligt nu kunstgras op met nieuwe belijning.  Dit was volgens Tjepkema eerst wel anders. ,,Op de oude banen lagen er stukken belijning  los en als het hard regende werd het heel zompig. Spelers zeiden weleens dat het dan wel leek op een zandbank. Als de bal snoeihard werd opgeslagen dan zat er zelfs een gat in de baan.” Dit werd veroorzaakt door de te zachte onderlaag van de banen. ,,Twintig jaar geleden is er iets niet goed gegaan in de onderlaag van de banen en dat hebben we eigenlijk nooit meer goed gekregen. De grond was gewoon te zacht en moest steeds worden gerold. Nu hebben ze die ondergrond ook helemaal opnieuw aangepakt. Het is zo hard dat het nog wel 80 jaar mee kan. Tjepkema is ook heel blij met het kunstgras. ,,Voorheen lag er op de banen donkergrijze gravel, dat tegenwoordig niet meer wordt gebruikt. Mensen die hier voor het eerst kwamen tennissen, hadden dit niet eerder ergens gezien. Kunstgras is gebruiksvriendelijker en gaat wel 30 jaar mee. En als het weer het toelaat, kun je nu het hele jaar op de banen spelen.”
Dankzij subsidies en een actie is het gelukt om de nieuwe tennisbanen te realiseren. ,,Wij hebben een ludieke actie opgezet. Mensen kunnen een fictieve 1 m² van de tennisbaan kopen. Het is een eenmalige donatie die je doet omdat je onze tennisvereniging een warm hart toedraagt.”

Tjepkema merkt dat mensen enthousiast zijn over de actie. ,,Ongeveer 40% van het bedrag hebben we al opgehaald. Daar zijn we heel tevreden over. En het is nog steeds mogelijk om te doneren.” Niet alleen mensen uit het dorp die lid zijn van D’ Ouwe Rij doneren massaal, maar ook mensen uit de omringende dorpen.,,Zij komen hier een keer per jaar met de Bildtse Cup tennissen. Ik denk dat zij ook heel blij zijn dat ze dit jaar op onze nieuwe banen kunnen spelen. Op banen waar de bal goed stuitert en waar ze niet over de losse lijnen  meer kunnen struikelen.”  De mensen die hebben gedoneerd krijgen eeuwige roem. Hun namen komen op een sponsorbord te staan dat op het terras wordt geplaatst.

Tennisvereniging D’ Ouwe Rij is bezig met de laatste voorbereidingen op de banen. ,,De netpalen en de netten komen nog op de tennisbaan en de scoreborden moeten er nog op worden gezet. Daarnaast willen we het terras opnieuw aanleggen en groter maken.”  Op 13 mei worden de banen  officieel geopend met een feestje. ,,Iedereen wordt hiervoor uitgenodigd. Om 16.00 uur is iedereen welkom voor een kopje koffie en gebakje. Na het openingswoord van onze voorzitter Jan Hoogland wordt het sponsorbord onthuld. Om 17.00 uur zal er een game gespeeld worden. De bedoeling is dat er een game wordt gespeeld tussen de oudste leden en de jongste leden. Daarna is er ruimte voor een hapje en drankje en gaat de baan ook officieel open.”

Tjepkema geeft aan dat tennisvereniging D’ Ouwe Rij de lidmaatschap laagdrempelig wil houden. ,,We willen dat iedereen hier kan komen tennissen. Daarom houden we onze contributie heel laag.” Omdat de vereniging niet afhankelijk is van gemeentesubsidies, hoeven ze niet aan allemaal voorwaarden te voldoen, zoals het duurder maken van de contributie of een multifunctionele bestemming van de tennisbanen te maken. ,,Dan hadden we deze nieuwe tennisbanen niet kunnen aanleggen en was het niet mogelijk om mee te doen aan de tenniscompetitie. Nu kunnen we onze vereniging laagdrempelig houden en hoeven we de prijzen niet op te drijven.” Tennisvereniging D’ Ouwe Rij is de goedkoopste tennisvereniging van Nederland. We hoeven geen winst te draaien. Iedereen is welkom. Het is fijn dat het zo kan. We houden de gemeenschap op deze manier graag bij elkaar.”

Meer informatie over tennisvereniging D’ Ouwe Rij is te vinden op

Nieuws

Deel dit bericht op:

Uw nieuws

Belangrijk nieuws te vertellen?

Laat het ons weten via
e-mail of gebruik onze aanlevermodule

Ook adverteren?

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op middels telefoonnummer: 06 – 11 43 42 72
(email: info@heidstramedia.nl)