Melle & Jelle in Us Gebou met SAFIER

Geplaatst op 31 januari 2023

Absolute kleinkunst en muziektheater pur sang! Op zaterdag 18 februari doet het vermaarde theaterduo Melle en Jelle het podium Us Gebou in Alde Leie aan! Het duo staat bekend om zijn intieme, muzikale, en sfeervolle optredens ondersteund door gemoedelijke en humoristische overgangen tussen de muzikale pareltjes. Een theaterwaardige ambiance is wat dit duo u gaat bieden deze avond.

Gewapend met gitaar en bas heeft dit duo sinds 2012 door de hele provincie Friesland opgetreden op straatfestivals, evenementen en andere gelegenheden. Ze spelen zelfgeschreven Friestalig liedjes die ze ‘harksankjes mei humor’ noemen. Ook het overzetten van enkele evergreens en intieme luisterliedjes naar het Fries blijkt een succesformule.

Maar deze avond zal er anders uitzien dan de grote evenementenpodia! In het voorjaar van 2020 kwam bij dit illustere duo een oud verlangen boven; een programma met mooie liedjes uit de Nederlandse Kleinkunst. Samen gingen Melle en Jelle op zoek naar geschikte nummers, nummers met een hart en die men ‘pakt’. Besloten werd om enkele van deze nummers te vertalen naar het Fries. Jelle stortte zich op de piano arrangementen, Melle op de teksten en zo ontstond ‘SAFIER’.

U kunt deze avond genieten van teksten van o.a. Hans Dorrestijn, Willem Wilmink, Jules de Corte, Stef Bos en Rients Gratama. Uiteraard zullen enkele echte ‘Melle & Jelle klassiekers’ niet ontbreken. Omdat het allemaal pareltjes zijn die gedeeld en nooit vergeten moeten worden: it is SAFIER!

Zaterdag 18 februari, dorpshuis Us Gebou te Alde Leie. Kaarten a 8 euro (incl de kaas en bitterballen!) te bestellen via bestuur Gebou (0624693010) of via email (info@usgebou.nl). Zaal open om 19:15, aanvang 20:00.

Bestuur Us Gebou

Deel dit bericht op:

Uw nieuws

Belangrijk nieuws te vertellen?

Laat het ons weten via
e-mail of gebruik onze aanlevermodule

Ook adverteren?

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op middels telefoonnummer: 06 – 11 43 42 72
(email: info@heidstramedia.nl)