Nieuw boekje over het Bildt van nu

Geplaatst op 25 april 2022

Het Bildt is een boekje rijker. Op 1 april verscheen ’t Bildt och soa neskierig van Rennie Steensma. Het is niet alleen een boekje voor toeristen en gasten, maar zeker ook voor de Bilkerts zelf.

Er is altijd veel aandacht voor de geschiedenis van het Bildt maar er wordt weinig geschreven over het Bildt van nu. Dat vond althans Rennie Steensma van de Oudebildtdijk. De dichteres en eigenaresse van kado-winkeltje Aigenarigheden schreef daarom zelf een gids over het Bildt.

Het resultaat is een boekje met een kleurrijke momentopname van het Bildt zoals het nu is, met foto’s van Bea Kempenaar en vormgeving van Monique Dijkstra. Rennie: ,,Alle rijksmonumenten, kunstwerken en bezienswaardigheden staan erin, en verschillende wandelroutes. Ook zit er achterin een plattegrond van het Bildt, waarop in nummer en kleur aangegeven staat wat/waar is zodat je onderweg niets mist.”

Het boekje is bedoeld voor toeristen en gasten, maar ook voor Bilkerts die hun eigen omgeving met een frisse kijk willen bezien. Het is geschreven in het Nederlands, met Bildtse accenten. Het boekje meenemen op een fiets- of wandeltocht is volgens Rennie ideaal: ,,Het heeft een WIRO-rug zodat het mooi plat op het stuur of in de hand ligt en de bladzijden niet terug kunnen omslaan. Ook past het formaat gemakkelijk in een tas.”

Het boekje is voor € 14,95 te koop bij de Primera, Bildts Aigene, Aigenarigheden en de Aerden Plaats.

Deel dit bericht op:

Uw nieuws

Belangrijk nieuws te vertellen?

Laat het ons weten via
e-mail of gebruik onze aanlevermodule

Ook adverteren?

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op middels telefoonnummer: 06 – 11 43 42 72
(email: info@heidstramedia.nl)