Skûle Welzijn/Connexa neemt SWO ’t Bildt over

Geplaatst op 6 maart 2023

Sinds 31 januari 2023 heeft De Skûle Welzijn een nieuwe naam: Connexa. Op 1 juni zal het nieuwe logo van de welzijnsorganisatie onthuld worden. Per 1 januari 2024 neemt Connexa ook SWO ‘t Bildt over.

“Het is niet toevallig dat wij juist nu voor een nieuwe naam kiest”, aldus Joke Bandstra, directeur bestuurder van De Skûle Welzijn. “In voormalig Franekeradeel kennen we sinds 1970 De Skûle. In 2017 zijn de welzijnsmedewerkers van de gemeente Harlingen en Welzijn Middelsee overgedragen aan De Skûle en werd er Welzijn achter de naam gezet. De Skûle is en blijft de naam van het monumentale pand in Franeker. Het voormalige weeshuis dient als hoofdlocatie voor de organisatie De Skûle Welzijn en is tevens de locatie voor activiteiten en burgerinitiatieven. Dat is soms best verwarrend,” aldus de directeur bestuurder. 


Per 1 januari 2024 neemt De Skûle Welzijn de werkzaamheden van SWO ’t Bildt over. Bandstra: “De huidige medewerkers van SWO ’t Bildt gaan eind 2023 met pensioen en daarmee is het een mooi moment voor de overname en een nieuwe naam. Het bestuur van SWO ’t Bildt, de directeur bestuurder en de raad van toezicht van De Skûle Welzijn hebben in december 2022 de intentieverklaring voor de overname getekend. In het jaar 2023 gaan beide organisaties ervoor zorgen dat alles goed in elkaar overloopt en de activiteiten van SWO ‘t Bildt worden doorgezet zoals de deelnemers dat gewend zijn.”

“Wij blijven hetzelfde doen wat we altijd al deden. Ons doel is om er voor te zorgen dat inwoners in de gemeenten Waadhoeke en Harlingen mee kunnen doen in de samenleving”, aldus Joke Bandstra. “Connexa biedt laagdrempelige activiteiten voor ouderen en jongeren. Inwoners kunnen terecht voor vragen over mantelzorg. We bieden begeleiding aan nieuwkomers in de gemeenten Waadhoeke en Harlingen, en inwoners kunnen bij ons terecht voor vrijwilligerswerk of het maat­jesproject.

Projecten zoals ANWB Automaatje (waarbij iemand met een vervoersbehoefte wordt gekoppeld aan een vrijwillige chauffeur) en Nieuw Zuid (een ontmoetingsplek en dagbestedingsproject) in Harlingen vallen ook onder Connexa. De welzijnsorganisatie stimuleert burgerinitiatieven zoals Soep & Zo (iedere zondagmiddag in De Skûle).


Kijk voor meer informatie op www.connexa.nl

Deel dit bericht op:

Uw nieuws

Belangrijk nieuws te vertellen?

Laat het ons weten via
e-mail of gebruik onze aanlevermodule

Ook adverteren?

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op middels telefoonnummer: 06 – 11 43 42 72
(email: info@heidstramedia.nl)