Warme sfeer en extra aandacht voor bewoners


Geplaatst op 20 december 2021

Wintertijd op De Parrebeam:

In deze donkere wintermaanden met ook nog alle coronamaatregelen, doen we op De Parrebeam met z’n allen extra ons best om de bewoners toch een waardevolle dag/tijd te geven en waar mogelijk wat extra aandacht en verlichting. En natuurlijk staat daarbij de huiselijke sfeer bij ons hoog in het vaandel.

Oh kom er eens kijken…
Zaterdagavond 27 nov hebben alle bewoners van De Parrebeam hun schoen gezet. Natuurlijk werden er vooraf ook een paar Sinterklaasliedjes gezongen.

Verder werd er deze week een Sinterklaasliedjesquiz gedaan, een sinterklaasrebus over liedjes opgelost en veel oude herinneringen rondom Sinterklaas opgehaald.

Al met al een heel gezellige week waarin ook nog duidelijk werd dat ondanks de Corona-maatregelen Sinterklaas De Parrebeam toch een bezoek wilde brengen. (Natuurlijk neemt hij de Corona-maatregelen in acht.) Vol verwachting klopte ons hart….wie zaterdag de koek krijgt of wie de…

Gelukkig viel het mee. Sint en Piet hadden voor iedereen even aandacht en natuurlijk ook een kadootje meegenomen. Er werden oude bekende liederen gezongen en, het zal niemand meer verbazen… Piet nam in de gedichten iedereen even te grazen.

Het werd een heel gezellige ochtend met veel plezier en herinneringen. En nadat iedereen nog wat lekkers en had gekregen gingen Sinterklaas en Piet weer snel verder om nog meer mensen te kunnen verrassen.

In de week na Sinterklaas werd de huiskamer in kerstsferen gebracht. Er is dit jaar ook een kerstdorp wat langzamerhand steeds groter groeit… Het voelt direct weer gezellig aan. In deze weken staan diverse extra activiteiten gepland.

Vrijdag 10 dec werd er een bezoek gebracht aan tuincentrum Tuin. Hier konden we allen genieten van alle verschillende soorten prachtige kerstversieringen en de sfeer en natuurlijk werden er ook diverse kerstspulletjes gekocht. Om de eigen appartementen ook wat in kerstsfeer te brengen werden er ook prachtige kerststukjes gemaakt.

Zaterdag 18 dec volgt nog de jaarlijkse kerstviering met zang en muziek en er staat nog een rondrit door de beroemde mooi versierde Wielenpolle in Leeuwarden op de planning. En natuurlijk volgen dan ook nog de echte kerstdagen. We beginnen met het gezamenlijke feestelijke kerstontbijt. Verder is er met z’n allen een heerlijk menu opgesteld. Het beloven al weer heel gezellige (en lekkere) dagen te worden.

Op De Parrebeam doen we met z’n allen ons best om, ondanks deze toch wel zwaardere tijden met alle maatregelen rondom Corona, voor iedereen een fijne en waardevolle dag/tijd van te maken. Door wat extra aandacht voor de bewoners, even een praatje of schouderklopje op momenten dat men het even nodig heeft, of juist een grapje. Kleine dingen kunnen zóveel doen. Ook de huiselijke sfeer bevordert dat iedereen zich thuis voelt en niet vereenzaamd. Kleinschalig wonen met warme zorg en wat extra aandacht, wie wil dit nu niet? En we kunnen veel overnemen van de vaak al overbelaste mantelzorgers/kinderen, zodat zij weer tijd krijgen om bij hun verwante “gewoon weer op visite te kunnen gaan”. Wat is het dan mooi te merken dat iedereen weer een veilig en vertrouwd gevoel heeft, wetende dat er 24u zorg én toezicht in de nabijheid is. Rekening houdend met hun wensen, hun gewoontes e.d. met toezicht op de dagelijkse structuur, goed medicijngebruik, elke dag vers eten op tafel. En vooral zijn er aanspreekpunten en kan men in gezelschap eten en drinken. Dat gun je toch iedereen?

Vindt, of merkt u dat het thuis toch niet meer zo lekker gaat, voelt u zich soms thuis niet meer veilig, bent u thuis wel eens eenzaam? U mist gezelligheid, of u vindt het steeds lastiger om goed voor uzelf te zorgen? Dan is wonen op De Parrebeam misschien iets voor u. Er zijn op dit moment een paar appartementen vrij!
Kom gewoon eens langs of maak een afspraak voor een gesprek of rondleiding! Een warme groet en iedereen fijne feestdagen toegewenst vanuit De Parrebeam in
St Annaparochie.

www.deparrebeam.nl
tel: 0518767200

Deel dit bericht op:

Uw nieuws

Belangrijk nieuws te vertellen?

Laat het ons weten via
e-mail of gebruik onze aanlevermodule

Ook adverteren?

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op middels telefoonnummer: 06 – 11 43 42 72
(email: info@heidstramedia.nl)