‘Zelfs Belgen komen helemaal hier naartoe’

Geplaatst op 20 september 2022

Multilogo Stores uit Sint-Anne groeit door

Het is op sommige momenten zó druk bij Multilogo Stores aan Nij Toerenburg in Sint Anne dat de voicemail er even op gaat. ,,We motte d’r weer een bij hewwe”, aldus eigenaar Minne de Geele. Samen met zijn vrouw Akke en zes medewerkers bestiert hij negen webshops en een showroom in onder andere zonwering, rolluiken, terrasoverkappingen, garagedeuren, screens, binnenzonwering en zonwering-­onderdelen.

De goede kwaliteit, prijs én goede plek in de google-ranglijst maakt Multilogo Stores zo populair, weet Minne. ,,Mensen kijken op internet en gaan prijzen en kwaliteit vergelijken. Wij hebben gewoon een heel goed aanbod, verkopen geen rommel. We besteden veel aandacht om hoog in google te staan, dat werkt goed. Ook hebben we een wereld aan losse onderdelen.” Naast zonwering verkoopt Multilogo Stores ook zonwering voor binnen, screens en garagedeuren. Een trend van de laatste jaren is volgens Minne de terrasoverkapping, waardoor mensen eigenlijk een extra woonruimte buiten erbij krijgen. ,,Wij hebben er zelf ook een, onze overkapping is in wezen een verlengstuk van onze showroom.”

De webshops ontstonden ongeveer vijftien jaar geleden toen Minne een verkeerde maat zonwering had besteld bij de leverancier. Hij zette het op marktplaats en binnen vijf minuten was de zonwering aan een doe-het zelver verkocht. Na nog een paar zulke verkopen maakte hij het webadres rolluikentekoop.nl aan. Dat liep zo goed dat hij in de loop van tijd uitbreidde met nog acht andere webshops, in screens, zonwering, rolluiken en besturing ervan.
Hij begon zijn bedrijf in Sexbierum, waar hij in zijn jonge jaren in de groentewinkel van Hartman werkte. Na het maken van belettering rolde hij in de zonwering, toen iemand op een dag de beletterde zonwering zag staan en vroeg: verkoop je ook zonwering? ,,Jazeker zei ik. In 2000 zijn we naar Sint Anne gekomen.”

Tegenwoordig komt ongeveer 20% van de klanten komt uit de buurt, schat Minne, de rest uit heel Nederland en België. ,,Ik had dit niet verwacht, maar dat komt door internet. We kopen zelf graag lokaal, maar als het teveel scheelt ga je toch soms verder kijken. Zo werkt dat ook voor onze klanten.”

Klanten komen regelmatig naar de showroom aan Nij Toerenburg om hun gewenste product te bekijken. ,,Dan hebben ze er meer gevoel bij.” Hij verbaast zich er wel eens over dat mensen zo ver voor een nieuwe zonwering of rolluik willen rijden. ,,Amsterdammers bijvoorbeeld. Er komen zelfs wel eens Belgen langs. Vaak combineren ze het dan maar even met een uitstapje, zo wilden mensen laatst ook wel eens een keer over de Afsluitdijk rijden.”
In het Noorden van het land monteert Multilogo Stores haar assortiment, maar in het Zuiden is dat vanwege de drukte niet meer haalbaar. De telefoon staat roodgloeiend en als alle medewerkers druk bezig zijn, aan de telefoon en in de showroom bijvoorbeeld, zetten ze soms de voicemail even aan. ,,We groeien nog steeds en kunnen de aanvragen nauwelijks verwerken, we hebben dan ook weer een vacature open staan.”

Deel dit bericht op:

Uw nieuws

Belangrijk nieuws te vertellen?

Laat het ons weten via
e-mail of gebruik onze aanlevermodule

Ook adverteren?

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op middels telefoonnummer: 06 – 11 43 42 72
(email: info@heidstramedia.nl)