Zomertentoonstelling

Geplaatst op 14 juni 2023

Zomertentoonstelling in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie met 2 exposanten nl. Esther Schnerr en Karel Jan Elsdijk. De opening is op 17 juni en vanaf 24 juni t/m 16 september is deze tentoonstelling gratis te bezoeken op zaterdagmiddagen van 13.00-17.00 uur.

Esther Schnerr, beeldend kunstenaar, studeerde in 2020 af aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen met een serie van 20 monumentale tekeningen ( ca. 150X 220 cm; potlood op papier). Het centrale onderwerp is de evolutie en de impact van de mens op de natuur.

De tekening ’ Human Destruction’ bereikte de finale van de Signature Art Prize (Londen, 2021) en werd genomineerd voor de Jackson’s Painting Prize (Londen, 2022).Naast haar beeldend werk schrijft Schnerr gedichten; in maart 2022 werd haar debuutbundel ’Spiegel’ gepubliceerd. Het titelgedicht ’Spiegel’ is genomineerd voor de gedichtenprijs van de Prijs de Poëzie ( 2022).

www.estherschnerr.nl

Karel Jan Elsdijk, kunstenaar van aquarellen die hij langs het Jabikspaad heeft gemaakt, met als titel: Beelden van een pelgrim. Het Friese Jabikspaad van St.-Jacobiparochie naar Hasselt getekend. In augustus 2020 liep Karel Jan Elsdijk van Franeker naar Boer om van het Middeleeuwse kerkje aldaar een tekening te maken. Twee pelgrims kwamen ook even een kijkje nemen en toen ontstond bij hem het idee om het hele Jabikspaad te gaan lopen en onderweg al die oude Friese kerkjes in beeld te brengen. Alle illustraties zijn in deze tentoonstelling te zien, plus enige extra afbeeldingen op het thema pelgrim die hij eerder maakte. Naast iedere tekening schreef hij een bijpassende tekst onder de titel “Gedachten van een pelgrim”. De kunstenaar Karel Jan Elsdijk zal regelmatig zelf aanwezig zijn op deze tentoonstelling.

De tentoonstelling “beelden van een pelgrim” is tot stand gekomen door een samenwerking van kunstenaar Elsdijk met Stichting Jabikspaad Fryslân en Stichting Kultureel Sintrum De Groate Kerk.

zie www.groatekerk.nl

jabikspaad@gmail.com

Deel dit bericht op:

Uw nieuws

Belangrijk nieuws te vertellen?

Laat het ons weten via
e-mail of gebruik onze aanlevermodule

Ook adverteren?

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op middels telefoonnummer: 06 – 11 43 42 72
(email: info@heidstramedia.nl)